Nova consulta europea sobre els cànons per còpia privada

La Comissió Europea ha posat en marxa una nova consulta pública sobre els cànons per còpia privada. El juny de 2006 ja va recollir les opinions de tots els interessats però no va considerar oportú prendre cap mesura a partir dels resultats obtinguts.

Ara vol aprofundir en alguns aspectes i aporta com a document base una descripció i comparació dels diversos sistemes existents en els països europeus. Recordem que un dels principals objectius de la Comissió és l’harmonització del mercat europeu.

La documentació està en anglès. Intento traduir les preguntes més adreçades als consumidors perquè es vegi per on va el qüestionari. Animeu-vos a llegir el document base que és per sucar-hi pa, en especial la Taula A2 de l’Annex 2, "El cas de les impressores".

"Segona petició de comentaris
"Compensació equitativa per actes de còpia privada"

… 

F. Preguntes als consumidors

15) Coneixeu les enquestes de consumidors sobre el comportament respecte a la còpia privada, enquestes que s’usen per establir les tarifes dels cànons? Coneixeu les enquestes als consumidors que identifiquen les principals fonts de material copiat de forma privada?

16) Com caldria fer evolucionar els sistemes de compensació per còpia privada per prendre en consideració la convergència de productes en l’electrònica de consum?

G. Doble pagament

17) Quines són les principals dificultats que troben els consumidors quan paguen per baixar-se algun material?

18 ) Caldria adoptar sistemes de llicències per tenir en compte les còpies autoritzades per contracte?

H. Concessió de llicències alternatives

19) Si els detentors dels drets decideixen que llurs obres poden ésser distribuïdes gratuïtament, com caldria tenir en compte aquest fet a l’hora de percebre els cànons per còpia privada?

… "

Si us animeu a participar-hi, el termini és fins el 18 d’abril de 2008.

EC Private copying levies. Stakeholder Consultation 2008
http://ec.europa.eu/internal_market/copyright/levy_reform/index_en.htm

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.