Banda ampla universal

En Daniel de Bauen_blog ens assenyala les carències actuals de cobertura de banda ampla en pobles de Tarragona a partir d’un article del Diari de Tarragona. I fa una crida a les administracions perquè s’hi impliquin allà on les operadores comercials fan l’orni perquè no hi ha benefici.

En paral·lel llegeixo a La Vanguardia de dimecres, 12-9-2007, la notícia del tancament de l’escola de Margalef, al Priorat. La periodista, Sara Sans destaca la frase del batlle "No tener acceso a internet ha hecho desistir a dos familias con niños que querían instalarse aquí". I en lletra menuda es diu que "Ya hace más de dos años que este Ayuntamiento reivindica, sin éxito, la banda ancha…. Lo cierto es que en la mayor parte del pueblo ni el teléfono móvil sirve. En muchas calles no hay ni cobertura". "Para pueblos como el nuestro que llegue la tecnología es vital".

No m’estendré a donar explicacions. Ni sóc experta ni calen més estudis d’experts. El que cal és voluntat política traduïda en recursos econòmics. I des d’aquesta petita tribuna em vull sumar a la demanda urgent de la BANDA AMPLA UNIVERSAL.

Bauen_blog. L’accés a internet de banda ampla a la demarcació de Tarragona (14-9-2007)
http://bauenblog.info/2007/09/14/lacces-a-internet-de-banda-ampla-a-la-demarcacio-de-tarragona/

Sara Sans. Margalef (Priorat). Cierra la escuela Sant Salvador. La Vanguardia, 12-9-2007, p. 30.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Banda ampla universal

  1. Daniel Gil diu:

    Gamoia,
    gràcies per la referència. A l’article del Diari de Tarragona també surtia l’exemple de Margalef, i comentaven que dues families amb nens no havien anat a viure al poble precisament per la falta de tecnologia. És un tema greu, i que cal posar-hi solucions immediates: si no estem creant classes socials diferents, amb perjudicis. I això ja afecta als fonaments de la nostra societat. I a més, és greu perquè ni les biblioteques en aquests poblets (que no en tenen, clar), poden solucionar les mancances.

Els comentaris estan tancats.