Autors de ficció en obert

"Crec que en deu anys la majoria d’autors tindran com a mínim una obra en línia de mostra. Els editors tenen raó d’estar preocupats amb aquesta tendència. A la llarga, la publicació en línia amenaça el seu model de negoci completament. Però hi ha tants llibres per tot arreu esperant el seu torn per ocupar un espai de prestatgeria tan limitat i per rebre tan poques crítiques que la majoria d’autors han de lluitar contra el desconeixement de la manera que puguin, fins i tot si això significa oferir la nostra obra de forma gratuïta."

(Text original) "I expect in a decade’s time, most authors will have at least one sample book available online. Publishers are right to be concerned by this trend. In the long run, online publication threatens their entire business model. But there are so many books out there, chasing such limited shelf space and so few review slots, that most authors have to fight obscurity in any way we can – even if that means giving away our work for free."

Interessants les reflexions d’aquest autor sobre el valor de publicar en obert obres de ficció. La importància cabdal d’aconseguir visibilitat en un entorn saturat d’informació de tota mena en què l’atenció és un bé limitat. Molts editors es neguen a facilitar aquest tipus de publicació amb l’excusa que devaluaria el seu segell, la seva "mercaderia".

Jon Evans. The great book giveaway. A: Guardian the blog books, 31-8-2007
http://blogs.guardian.co.uk/books/2007/08/the_great_book_giveaway.html

Interessant de llegir en paral·lel la discussió sobre el valor i el futur de les biblioteques populars angleses. Aparadors immensos per als autors, bones clientes d’editorials i llibreries a les quals se’ls carrega de cànons enlloc de reconèixer-los aquesta tasca immensa de fer néixer nous lectors, especialment allà on seria extremadament difícil que florissin per si sols.

Louise Tucker. Do ‘most people’ really need libraries any more?. A: Guardian the blog books, 29-8-2007
http://blogs.guardian.co.uk/books/2007/08/do_most_people_really_need_lib.html
[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.